Hittills

2023

Adventskonsert 2023

Sommaren 2023

2022

Året avslutades med konsert i en fullsatt Engelska Kyrkan med musik med stor spännvidd – från ”Vi ber om fred” på kyrkoslaviska via Koppången till traditionell julmusik.

Sommaren 2022 kunde vi hälsa den franska kören Les Zingarelles välkommen till Stockholm för en gemensam konsert i Norska Kyrkan. Vi bjöd på svenska och franska klanger från olika sekler, enskilt och tillsammans.

Les Zingarelles besök var en retur efter Triangelkörens besök i Bretagne sommaren 2018.

2020 – 2021

Coronan ställde körverksamheten 2020 och 2021 på huvudet. Men kören arbetade vidare, med Philip Shermans engagemang höll vi verksamheten igång med en blandning av digitala repetitioner (lite som torrsim, men dock…), utomhus-repetitioner (svår akustik) och en liten konsert försommaren 2021.

Höstterminen 2021 kunde vi så äntligen återuppta repetitionerna inomhus, med behöriga Corona avstånd.

Året avslutades med ett helginternat då vi finslipade stämmorna inför den avslutande och efterlängtade konserten i Engelska Kyrkan, ”De förlorade konserternas konsert”. Den var välbesökt och innehöll en kavalkad av sånger från alla årstider. Till sist på luciadagen sjöng kören julmusik på ICA i Liljeholmen med medverkan av både kunder och personal!

2019

Hösten

Med folklig ton firade vi in hösten och den annalkande julen i Triangelkyrkan i Enskede. Tony Margeta ledde oss ihop med Magnus Bergman på piano.

Vi blev också inbjudna att sjunga tillsammans med en gästande norsk kör i Sofiakyrka, vi sjöng luciasånger på ICA Kvantum Liljeholmen och deltog i Sveriges Körförbunds Adventskonsert. En händelserik höst och jul med andra ord!

Våren

Våren 2019 bjöd på dramatik och show när vi tog oss an musikaler och filmmusik. Då visste vi inte att vi faktiskt själva skulle stå på en musikalscen ett halvår senare.

Förutom vår egna höstkonsert deltog vi även på Folkoperan och Kulturhuset Stadsteaterns uppsättning av Tolvskillingsoperan!

2018

Triangelkörens julkonsert

Julstämningen infann sig tidigt när vi i början av december gästades av Adolf Fredriks Musikklasser 7AB, pianisten Magnus Bergman och i julsoffan fick vi besök av ingen mindre än Kör-Sveriges Anci Hjulström som dessutom hade med sig hemliga gäster.

Under vår dirigent Tony Margetas ledning framförde vi musik av G F Händel, D Willcocks, A Tegnér m.fl.

 

Hösten

Lagom till hösten lyckades vi rekrytera en ny körledare.
Vi är glada och stolta över att Tony Margeta tog över taktpinnen i september efter Marcus Josephson som tidigare lett kören lycka till på sina nya äventyr!

Under hösten har vi också fått fler nya medlemmar och det är riktigt spännande och roligt följa körens utveckling.

Våren

Våren 2018 gick i franska färger. Först ut på vårens agendan var vårkonserten:

Vårkonserten – Svenska och Franska klanger

Konserten var influerad av Frankrike och vi sjöng bland annat franska och svenska visor och sånger som Il est bel et bon, Bellmans Gubben Noach, Frödings Kung Liljekonvalje, Kents Utan dina andetag, Benny Anderssons Klinga mina klockor!

Körresan till Concarneau

Därefter begav vi oss till Concarneau i Bretagne den 2 juni – 6 juni och framträdde tillsammans med körerna Stella och Zingarelles söndagen den 3 och måndagen den 4 juni. Båda konserterna gavs i kyrkan Saint Philibert. På tisdagen tog vi ledigt från konserterna och umgicks med de franska körvännerna på en segeltur. Vilken resa!

 

Valborg

Triangelkören sjöng traditionsenligt in våren, vid valborgsfirandet vid Sickla strand. Vi tackar Sickla IF för att vi fick vara med även i år!

2017

Triangelkörens julkonsert

Vi avslutade 2017 års körsäsong med en fullsatt julkonsert i Den Norske Kirken tillsammans med saxofonist Hans Arktoft och pianist Daniel Hormazábal Cortés under ledning av vår dirigent Marcus Josephson. Det var en riktigt härlig repertoar med traditionella julsånger, carols och en del ovanligare arr som både rörde till tårar och skratt. Stort tack till alla som kom!

Julkonserten 2017 i Den Norske Kirke. Foto: Karolina Kristensson
Julkonserten 2017 i Den Norske Kirke. Foto: Karolina Kristensson

Vårkonserten

Den 13 maj bjöd Triangelkören in till en vårkonsert i Hammarbykyrkan på temat Rymden. Åhörarna fick följa med på en resa genom galaxen och lyssna till sånger om stjärnor, regnbågar, månen, solen och jorden – allt sammanbundet av Helena, körens konferencier.

Vårkonsert_1
Vårkonsert_2
Affisch vårkonserten 2017_version 2

Valborg

Triangelkören sjöng traditionsenligt in våren, den här gången vid valborgsfirandet vid Sickla strand. Vi tackar Sickla IF för inbjudan och hoppas på lika fint väder nästa år!

Valborg 2017

April

Den 8-9 april var det dags för körhelg, även i år på Sigtuna folkhögskola. Intensiva sångövningar varvades med trevligt umgänge, inte minst vid middagen.

Januari

Året inleddes med en körmiddag och därefter bjöd vi in intresserade sångare till två öppna repetitioner. Vilket gensvar vi fick! Efter att kandidaterna deltagit på övningarna, provsjungit och samtalat med några ut styrelsen välkomnade vi ett stort antal nya körmedlemmar till Triangelkören, som utökades med nästan en tredjedel.

2016

Triangelkörens julkonserter

I år blev det tre olika julframträdanden!

Körens egen julkonsert var en torsdagkväll, den 15 december, i Lilla Adolf Fredriks skola. Åhörarna tog en paus i julstressen och fick njuta av julsånger, glögg och pepparkakor. Vid pianot: Viktoria Klint.

TK Julkonsert 2016_Karolina_620 px
image

På Luciadagen sjöng några av oss för kunder och personal på ICA i Liljeholmen, vilket blev ett uppskattat inslag.

Lucia 2016_350x233

Lördagen den 10 december medverkade Triangelkören tillsammans med andra körsångare och Svenska Järnvägars Musikkår i en julkonsert i Johannes kyrka.

Svenska jarnvagar 2016

Höstkonserten

I år bjöd Triangelkören på en jazzinspirerad konsert mitt i terminen. Vi bjöd på oss själva, Hans Arktoft förgyllde kvällen med sin saxofon och våra åhörare verkade trivas vid cafeborden i Lilla Adolf Fredriks skola.

image
triangelkorens-hostkonsert-2016

Vårkonserten

Årets vårkonsert hölls i Hammarbykyrkan den 28 maj. Temat var ”Det nordiska vemodet” och kören framförde sånger i finstämd viston med Viktoria Klint som pianist.

Triangelkörens vårkonsert 2016 i Hammarbykyrkan
Triangelkörens vårkonsert 2016 i Hammarbykyrkan
Affisch_Triangelkörens vårkonsert 2016

Valborg

Det har blivit tradition att vi sjunger in våren på Stora Essingens högsta punkt. Så blev det även 2016!

Valborg2016_Foto_Christel Kraft_


 

I april hade Triangelkören en körhelg i Sigtuna med mycket övning och trevligt umgänge.

 

2015

Årets julkonsert

Konserten var välbesökt och entusiasmen över såväl
traditionella som nya julsånger gick inte att ta miste på.
Som överraskning, både för publik och kör, framförde med bravur  vår körledare Marcus Josephson och en av våra
körmedlemmar, Hans Arktoft, två stycken för tenorsax, piano och sång.

Triangelkörens julkonsert 2015_v2

 

Triangelkören
mötte kören Vox Humana

IMG_1544

En konsert om medmänsklighet och vad som förenar människor
överallt på jorden, nämligen hoppet och längtan efter
frid, vänskap och frihet. Under konserten bjöd körerna på en
blandning av kamp- och frihetssånger i körarrangemang, kompositioner
ur den klassiska och konstmusikaliska musikskatten
samt nyare tongångar av visa och pop. Härlig akustik.  Standing ovations – inte helt vanligt, kändes förstås extra fint.

Konsert Tyska Kyrkan_150502-16

IMG_1360_web (2)

Foton: Ninnie Schröder

Valborg

Än en gång hade vi förmånen att sjunga in våren på St. Essingen. Valborg betyder fackeltåg, brasa, blåsorkester, alla vårsångerna samt utsikt över hela stan…..!

Våreld

Körhelg (traditionsenligt) i början av april på Skäggesta Vandrarhem i Åkers Styckebruk.

Merparten av tiden ägnades förstås åt att öva på programmet för konserten i Tyska kyrkan i början av maj men det fanns förstås tid för social gemenskap – inte minst förberedandet av lördagskvällens 3-rätters middag.

 

Körstart den 8 januari kl. 18.30

IMG_0095

Vi välkomnar särskilt de nya korister som tagit kontakt med vår dirigent Ingrid Sivard och nu får möjlighet att prova på att sjunga med oss.

2014

Vår julkonsert den 14 december blev en succé!

Caféborden dukade med hembakat och tända ljus fylldes snabbt med gäster hungrande av både fika och julmusikskavalkad. Utsålt skulle man kunna säga.Triangelkören bjöd på ett blandat pärlband av allt från ” Jul Jul” via Kalles Juls ”Kollibrier” till den nyskrivna  ”Stjärna klar” av Emma Anstey med solovers av Bengt.

Konserten hölls i Aulan, Lilla Adolf Fredrik skola söndagen den 14 dec kl. 16.00.

Kördag söndagen 9 nov. i Lilla Adolf Fredrik

10-17 medtag egen lunch, styrelsen fixar fikat

Inget rep v.44 (höstlov)

 

Höststart!

 

Höstbild2

Körens medlemmar samlas igen den 28 augusti kl 18.30.

Är du intresserad av att prova på hos oss, mejla dirigent@triangelkoren.se alternativt info@triangelkoren.se och berätta lite om dig själv och din sånghistoria.

 

Sommarlov!

Välkomna tillbaka i augusti!Rabatt

Triangelkören mötte kören Saxess i EricEricson-hallen 25 maj 2014

Ett drygt hundratal lyssnare gav oss varma applåder! En härlig konsert – definitivt en av körens bästa framträdanden på länge.

 

Någon gång någonstans npgon vår_retusch2

Populära gamla godbitar och lyrisk försommarlängtan på klassiskt, folkligt och annorlunda körvis. Några axplock ur konsertprogrammet: Now is the month of maying, Trubbel och Nu har jag fått den jag vill ha av Olle Adolphson, Sakta vi gå genom stan med text av Beppe Wolgers, Gubben Noach av C-M Bellman och Mr. Tambourine Man av Bob Dylan.

Kören Saxess har sjungit tillsammans i dryga 35 år. Kören är en renodlad fyrstämmig damkör som sjunger allt ifrån jazz, gospel och pop till svenska visor och folkmusik. Genom åren har Saxess medverkat i ett antal körevenemang och konserter bl.a ”Toner för miljoner” i Globen, allsång på Skansen m.m.

Kören Saxess är en personalkör i regi av Swedbank och samverkar även med Sensus.

Dirigenter är Ingrid Sivard och Hanna Schüldt

EricEricsonhallens hemsida

 

 
 

Vi sjöng in våren på Stora EssingenValborgseldsflammor

Valborgsmässoafton 

Det har blivit en tradition för oss att möta våren med utsikt över Stockholm och Mälaren. Så även i år.

Från klockan 20.00 på Stora Essingens topp klingade vårsångerna  ut över vattnet. Vi hade god hjälp av Svenska Järnvägars Musikkår och många röster i allsången. Det var inte bara elden som värmde upp den kyliga luften.

Körhelg 22-23 mars 2014DSC_0503

I den första vårvärmen njöt vi av ännu en körhelg i skön miljö på Skäggesta.        www.skaggestavandrarhem.com

Engagerande grupparbeten under lördagen följdes av 3-rättersmiddag fixat av de olika ansvarsgrupperna för kvällen. Musiklekar – förstås, och mycket skratt och stoj.

Hela söndagen ägnades åt repetitioner av programmen för Valborg och vår kommande konsert i EricEricsonhallen.

 

Inför Julen 2013Vi sjunger in julen

I Söderledskyrkan sjungs julen in av kyrkans egna körer. Detta år deltog även Triangelkören  i en stämningsfull konsert.  En stråkkvartett bidrog till en härlig musikalisk upplevelse. Kyrkan var fullsatt

 

Lucia december 2013Vinter i Stockholm

Några tidiga decembermornar  framförde vi ett knippe luciasånger på några innegårdar på Kungsholmen. Under några år har vi haft förmånen att i samarbete med Atrium-Ljungebrg lysa upp arbetsdagens början  för de arbetsplatser som huserar runt gårdarna. Ett bord med glögg och pepparkakor fanns också på plats till allas trevnad.

 

Düsseldorf 7 juni 2013

Konsert i Düsseldorf juni 2013
Konsert i Düsseldorf juni 2013

 Årets konsertresa gick till Düsseldorf. Tillsammans med kören Vox Humana framförde vi delar av vår repertoar och några stycken tillsammans i en midsommarkonsert. Publikens bifall gav oss råg i ryggen och de varma applåderna blev en härlig belöning.
Vi fick även rika möjligheter att både på egen hand och i guidade turer lära känna denna gamla stad som bjöd på ett fint försommarväder.

IMG_20130607_194916

Vi får se om vi hittar material för att även delge er åren före 2013……….kören har som antytts under ”Om oss-fliken” en låååång historia.