Kören

Triangelkören är en glad och lättsam kör som sjunger traditionella sånger blandat med nyare texter/musik, där jazz och gospel samsas med visor och sånger med mer klassiskt sakralt innehåll. Vi sjunger i fyra till åtta stämmor under ledning av Philip Sherman. Philip är utbildad sång- och körpedagog vid Musikhögskolan i Stockholm. Han arbetar både som solist och kördirigent och sjunger i bl.a. Radiokören.

Vi repeterar på torsdagskvällar kl 18.30-21.00 i Löjtnantsgårdens lokaler på
Starrängsringen 37 på Östermalm (T-bana: Stadion). Ungefär halvvägs in i repetitionen är det vätskepaus och fika.

Foto: Karolina Kristensson 2019

Namnet har sitt ursprung i körens tidiga historia. Kören bildades som en gren av KFUM för ca 100 år sedan, därav ‘triangel’ i namnet. Till en början präglade det repertoaren, som så småningom breddades och kom att omfatta både kyrkliga och profana verk. Idag är vi en fristående ideell förening, medlem i Sensus och ansluten till Skådebanan.

Sångglädjen och gemenskapen är det som kännetecknar Triangelkören, men notläsningsförmåga, bra gehör och tidigare körerfarenhet är meriterande när vi välkomnar nya medlemmar. Som medlem förväntas man:

  • delta i repetitioner och konserter
  • på egen hand kunna sjunga en enklare stämma, både ensam och tillsammans med annan stämma
  • kunna anpassa sin röst till körens gemensamma klang
  • vilja utvecklas individuellt och tillsammans med kören
Övning under körhelg i Sigtuna. Foto: Karolina Kristensson 2019

Vi ger konsert 1–2 gånger per termin, både på egen hand och tillsammans med andra körer och gästmusiker.

Utöver övningar och konserter brukar vi starta upp och avsluta varje termin med middag, varje månad har vi kör-AW och någon gång om året samlas vi en helg för sångövningar och trevlig samvaro. Var och vart annat år samarbetar vi gärna med körer utomlands och åker på körresa.

Bli medlem

Är du tenor eller bas och intresserad av att sjunga i kör och nyfiken på Triangelkören? Då är du välkommen att höra av dig till oss på info@triangelkoren.se! 

Du blir då inbjuden att delta på någon av våra repetitioner för att känna på om kören kan passa dig.

Om du vill fortsätta sjunga med oss blir du ombedd att provsjunga för vår dirigent och ha ett kort samtal med representanter från styrelsen. Provsjungningen, samtalet med styrelsen samt behovet i stämmorna ligger till grund för vem som antas.

Vi har de senaste åren haft nöjet att välkomna flera nya medlemmar och har fyllt upp behovet av sopraner och altar. Håll utkik på hemsidan inför kommande terminsstarter – där ser du när det finns behov av påfyllning i någon stämma.

Medlemssidor

Logga in på våra interna medlemssidor

Dirigent

Philip Sherman är körens dirigent sedan 2021.

Tidigare körledare:

2018 – 2020
2015 – 2018
2011 – 2015
2012
2011
2003 – 2011
2001
1998 – 2000
1993 – 1997
19… – 19…

Tony Margeta
Marcus Josephson
Ingrid Sivard
Hanna Schuldt (vik)
Francisca Bergman
Per Rosenius
Sofia Niklasson
Olof Hansson
Elisabeth Wiklund
Lars Tilling